על אף שטחן הקטן יחסית מהוות המסעדות גורם משיכה לחרקים רבים, שכן חומרי הגלם המאוחסנים במקום ושאריות המזון מהווים מוקד עליה לרגל אצל מרבית המזיקים.
חרקים ומכרסמים מזהמים את המזון ואת סביבת העבודה בחיידקים מחוללי מחלות. למניעת התרבות חרקים ומכרסמים בעסק ובקרבתו יש לבצע הדברה באמצעות מדביר מוסמך. תקנות משרד הבריאות מחייבות לשמר בעסק למשך 6 חודשים מסמך בו יצוין שם המדביר, תאריך הפעולה וסוגה, סוג חומר ההדברה וריכוזו.
חבילת ההדברה במסעדה כוללת, בטרם פעולת ההדברה, טיפול מבני המורכב מזיהוי נקודות החדירה הפוטנציאליות ואיטומן. איטום המסעדה מצריך חשיבה יצירתית ובלתי מתפשרת, שכן מזיקים ינצלו כל פרצה, קטנה ככל שתהא, ולכן מצריך הדבר רקע והבנה בעבודות הבניה, עבודות אינסטלציה ומערכות חשמל, אשר כולם מהווים נקודות חיבור בין פנים המסעדה לעולם שבחוץ.
פעולות ההדברה כוללות:
- ריסוס מלא של שטח המסעדה בחומרי הדברה המותאמים לעסקי מזון.
- מטבח המסעדה מהווה את המוקד המרכזי להתפתחות מזיקים וככזה, מבוצע ריסוס בכל שטח הרצפה ופינות המטבח.
- אזורים חמים המהווים סביבה נוחה להתרבות תיקן גרמני, כגון מנועי מקררים, סביבת תנורים וכד' מרוססים אף הם בחומר ייעודי לתיקן גרמני.
- לצורך כיסוי מלא, מוחדר ג'ל הדברה לאזורים בהם לא ניתן לרסס עקב סמיכות למוצרי מזון או כלי בישול והגשה.
חבילת הדברה למסעדות תוכננה להתמודד עם מספר רב של מזיקים וביניהם: תיקנים (כולל תיקן גרמני), נמלים, חרקי מזון, עכבישים, חולדות ועכברים.
חבילת ההדברה למסעדות כוללת טיפולים חודשיים בשעות הסגירה ומתואמים על ידינו באמצעות איש הקשר במסעדה