קרציון ממשפחת האקריות גורם לגירוד בכל חלקי הגוף מבלי סיבה נראית לעין. גודלו כ-4 מ"מ, דבר אשר מקשה מאוד על זיהויו. קרציונים אלו גורמים לאלרגיה קשה ופריחה.
מין זה מגיע כתוצאה מקינון יונים באזור הקרוב לבתי מגורים. כיני היונים ניזונות מדם הפונדקאי, לרוב יונים, אך כאשר הגוזלים עוזבים את הקן נותרים הקרציונים בקן ותרים אחר מקור דם חדש, כך מוצאים דרכם לתוך משכנו של האדם, הצמוד לאזורי הקינון. כיני היונים מתרבים בתוך המבנה וניתן לראותם כנקודות שחורות על כל הקירות.
ישנה חשיבות גבוהה להרחקת יונים מיד עם הגיעם לסביבות הבית ובטרם יתחילו לקנן בסביבה, זוהי הדרך הנכונה והיעילה למנוע מכיני היונים לחדור לביתכם.
אסטרטגיות הדברה
פעולות הדברה מהוות טיפול משלים לפעולות מנע להתפתחות כיני יונים.
פעולות המנע המומלצות הינם:
- איתור אזורי קינון פוטנציאלים בקרבת המבנה וחסימתם לכניסת יונים.
- הרחקת יונים מקננות בסביבת הבית והרחקת הקנים.
- שאיבה באמצעות שואב אבק עוצמתי באזורי שטיחים, ספות וכד'.
- פעולות ההדברה כנגד כיני יונים משמשות כפעולות משלימות לטיפול המנע ומיושמות באמצעות ביצוע ריסוס חומרי הדברה מתקדמים בכל שטח הרצפה, הקירות, מאחורי תמונות, מזרנים, שטיחים ועוד. ריסוס החומרים יכסה את כל משטח המבנה ועד לגובה התקרה.
- כנגד הדרגות הצעירות משולבים תכשירים מווסתי גדילה בתוך חומרי ההדברה המרוססים.
- לאחר פעולת הריסוס יש לבצע ערפול בכל השטח הנגוע; שיטה להדברת חרקים מעופפים וחרקים זעירים, באמצעות פיזור טיפות זעירות של חומר הדברה לחלל המבנה עד אשר נוצר דמוי ערפל המכסה באופן מלא את כל חלל המקום.
- עם סיום פעולות הדברת כיני יונים יש להסיר את כל המצעים מהמיטות בחדרים הנגועים ולכבסם במים בטמפרטורה 60 מעלות ומעלה, כך גם יש לעשות עם בדים חשופים.